Makine mühendisliği ve tasarım dünyasında adını sıkça duyduğumuz VISI‘nin yeni versiyonu; CAD, Kalıp Tasarımı, İlerleme Kontrolü, CAM, Simülasyon ve Tellerin Fonksiyonları gibi birçok alanda önemli geliştirmeler sunar. Bu VISI yenilikleri sayesinde, tasarım ve üretim süreçleri daha verimli ve hızlı bir şekilde ilerliyor.
CAD Analizinde Yeni Fonksiyonlar: Tasarım Analizine Hız Katın
VISI, analiz gölgelendirme modlarını geliştiren yeni bir fonksiyon ile CAD analizini güçlendiriyor. Mevcut “Aşınma ve Erişilebilirlik” gölgelendirmelerine “Eklem Açısı Analizi” eklenerek tasarımın eğim açısını analiz etmek için anlık bir değerlendirme yapılıyor. Bu özellik, aşınma modundaki teknikleri kullanarak tasarımın farklı açılarına uygulanabiliyor. Renkler ve her bir aralıktaki açı değerleri, grafik araç çubuğundaki renklere veya sayısal etiketlere tıklanarak kolayca değiştirilebiliyor.
Ayrıca, “Parça Geçersiz Yüzeylerini Onarma” komutunda kullanılan onarım işlevleri artık “Doğrulama” komutuna entegre edilmiştir. Herhangi potansiyel sorunları yakından incelemek için “Otomatik Yakınlaştırma” işlevini kullanarak yakınlaştırmak da mümkün.

Tersine Mühendislik ve Kalıp Süreçlerinde VISI Yenilikleri: Daha Hızlı ve Hassas
CAD Ters modülünde yapılan geliştirmeler “Ters Çevirme ve Döküm” süreçlerini geliştirir. VISI Ürün Sahibi Marco Cattaneo, gölgeli görünüm sayesinde tarama işleminin iyileştirildiğini belirtiyor. Böylece daha iyi ve daha hızlı geri bildirim sağlanması mümkün olacak. Ayrıca, doğrusal ve doğrusal olmayan bükümlerin açılma sürecini özetlemek için yeni “Parça Açma” özellikleri yer almakta. Sistem, orijinal parçada yapılan ayarlamaları entegre edebiliyor. Tek tıklamayla tüm açılmış aşamalardaki değişiklikleri yeniden oluşturuyor. Böylece Tersine projeler artık daha hızlı ve hassas yüzey oluşturmanın avantajlarını taşıyor.
“Nokta Tarama” ile gölgeli nokta bulutu artık tarama işlemi sırasında gösteriliyor. Operatöre neyin doğru şekilde tarandığını ve herhangi bir şeyin eksik olup olmadığını anında görmek mümkün.
Kimi zaman hızlı sonuçlar yerine detaylı sonuçlara ihtiyaç duyulabiliyor. Bu gibi durumlar için tarama sonucu olarak otomatik bir ağ oluşturma seçeneği var.
Ters işlem sırasında problamada yapılan geliştirmeler ön planda. Artık problanan noktaların konumuna göre parçanın doğru çapını tespit ediyor. Bir daire veya yuvanın problanması ve tasarlanması için bir Daire/Yuva problama özelliği eklenmiştir. Bu özellik, problanan elemanın doğru boyutta olmasını garanti ediyor. Aynı zamanda doğru konumda olduğunu belirtmek için de çeşitli seçenekler sunmakta.

Yüzey Oluşturma ve Tasarım Süreçlerindeki VISI Yenilikleri: Kalite ve Zaman Kazanımı
Ağdan düzlemler, yarıçaplar ve koniler üzerinde çalışırken yüzey oluşturmaya ilişkin tüm özellikler gözden geçirilmiş. Bu da model hazırlama sırasında zaman tasarrufu ve daha kaliteli yüzeyler sağlamıştır. “Artık bazı kısıtlamaların referans yönünü veya yüzeyini tanımlama olanağı var. Kullanıcılar yüzeyi oluştururken bir yön seçebilir ve ardından kısıtlama tipini (paralel, dik veya eşmerkezli) ekleyebilirler.”
Kaliteli bir yüzey oluşturmak için standart “Mesh’ten Yüzeye” komutuna bir alternatif temsil eden “Mesh’ten Gelişmiş Yüzeye” özelliği eklenmiştir.
VISI, tasarım ve üretim süreçlerinde sağladığı bu kapsamlı geliştirmelerle sektördeki yerini daha da sağlamlaştırıyor. Böylece daha hızlı, hassas ve üretken bir deneyim sunuyor. Bu durum da geleceğin tasarım dünyasına yön vermeye devam edeceğini gösteriyor.
Nümerik Kontrol Grup, Sac Kalıbı, Hacim Kalıbı, Tel Kafes, Analiz ve Simülasyon için VISI, MACHINING STRATEGIST, NCSIMUL, STAMPACK EKSPRESS, CAD CAM CAE, CNC programlarını sunar.
İşinizi geliştirmek ve bu programlar hakkında detaylı bilgi için bilgi@nkg.com.tr üzerinden bize ulaşın. Ayrıca,CAD ve CAM Arasındaki Temel Farklılıklar: Anlamlı Bir Kıyas başlıklı blog yazımız da ilginizi çekebilir. Okumak için tıklayınız!